Vzdelávanie na Internete: oSkole.sk

Kategórie: e-learning, učenie a vzdelávanie

Dnes si predstavíme slovenský vzdelávací portál oškole.sk. Je to prvá internetová škola, ktorá vznikla na Slovensku. Poskytuje študijné materiály online pre základné a stredné školy. Súčasťou sú aj testy na overenie získaných vedomostí.

Charakteristika projektu

  • Odkaz: http://www.oskole.sk

  • Úroveň obsahu: základná a stredná škola

  • Jazyk: Slovenský

  • Vznik webu: 2008

  • Obmedzenia: videá sú spoplatnené

Projekt tematicky pokrýva učivo zo základných a stredných škôl. Výhodou je, že je všetko dostupné v našom jazyku (samozrejme s výnimkou sekcií zameraných na učenie cudzích jazykov).

Na webe nájdete množstvo materiálov na vzdelávanie v textovej podobe, množstvo vzdelávacích videí a taktiež vedomostné testy. Videá sú však spoplatnené zaslaním SMS alebo kúpou na DVD. Na Slovensku je projekt oskole.sk asi jediný, ktorý sa venuje poskytovaniu vzdelávacích videí online. V porovnaní so vzdelávacími videami univerzitných nie sú videá natoľko pútavé a ide zvyčajne o kombináciu hlasu a textu na pozadí. V slovenskom jazyku však nič lepšie asi nenájdeme (preto by sme sa mali čo najskôr naučiť po anglicky :).

Učivo je rozdelené do vedomostných kategórií podľa školských predmetov a podľa ročníkov. Kategorizovanie podľa školských ročníkov však nemusí úplne odrážať realitu, keďže osnovy sa pravidelne menia a občas si ich upravujú aj školy a učitelia.

Okrem samotného vzdelávania ponúka web aj diskusie, poradňu, burzu učebníc či vytvorenie a zaradenie sa do triedy.

youki 6. 1. 2014 2334
3,5 / 5 (hlasy: 7)

Diskusia k článku (0)