Kvizy.eu v roku 2021

Kategórie: Kvizy.eu

Nastáva čas na rekapituláciu roku 2021. Tak sa pozrime na to, aké vedomostné kvízy boli v tomto roku populárne, ktoré sekcie webu boli najviac obľúbené, a čo nové sa na webe udialo za posledných 12 mesiacov.

Na úvod začnime štatistikami. Tento rok sme prekonali hranicu 10 miliónov zobrazených stránok, Je to najviac od vzniku tohto vzdelávacieho portálu v roku 2010. Takže popularita online vzdelávania evidentne rastie.

Vzdelávacie stránky s najvyšším počtom zobrazení:

  1. Slovník tvarov slovenských slov

  2. Domovská stránka

  3. Pravopisné cvičenia zo slovenčiny

  4. Biológia človeka – tráviaca sústava (tréning)

  5. Chémia – názvoslovie anorganických zlúčenín (tréning)

Dlhodobo najviac populárna sekcia je slovník tvarov slov. Tento rok sme ho rozšírili nielen o tisícky nových slov, ale pridali nové funkcie ako použitie slova s predložkami, vzorové vety či možnosť prehratia výslovnosti slova. V súčasnosti obsahuje informácie o viac ako 3,6 milióna slovných tvarov.

Virtuálne vzdelávacie triedy

Začiatkom roka sa podarilo dokončiť sekciu virtuálne vzdelávacie triedy, ktorá slúži pre registrovaných používateľov na tvorbu vlastných vzdelávacích kvízov a testov. Ktokoľvek si môže vytvoriť vlastný kvíz a zdieľať ho s ostatnými. Sekcia je v experimentálnom režime a jej propagácii sme nevenovali úsilie, ale naším cieľom bolo najmä vytvoriť priestor, kde by si mohol ktokoľvek navrhnúť vlastné vzdelávacie testy.

Slovenský jazyk na kvizy.eu

Najpopulárnejšie vzdelávacie sekcie sa týkali slovenského jazyka, ktoré sme tiež v priebehu roka vylepšovali. Pribudli nové testovacie - vzdelávacie hry a nástroje, ktoré sme rozdelili do dvoch sekcií.

Prvou sú nástroje na spracovanie slovenčiny, kde je najviac populárny nástroj na analýzu slovenskej vety. Druhou sú vzdelávacie minihry na overovanie znalostí zo slovenského jazyka. Tento rok okrem toho vznikli aj nové hry na precvičovanie znalostí slovenských slov:

Digitálna encyklopédia – tutoriály na tvorbu webov

Postupne tiež budujeme digitálnu encyklopédiu, v ktorej tento rok pribudli nové sekcie:

Vedomostné kvízy 

Nové kvízové otázky pribudli prevažne v sekciách:

Na webe zároveň pribudli nové kvízové články z rôznych oblastí. Najviac populárne boli:

Presnosť tohto rebríčka je trošku spochybniteľná, keďže články vydané v januári existujú najdlhšie, a preto mohli získať vyššiu pozornosť v porovnaní s článkami publikovanými v neskoršom období roka.

Populárne online vedomostné kvízy

Najviac otázok v rebríčkoch (otázky na body) dosiahli tieto vedomostné kategórie (sedem najviac užitočných vedomostných kategórií):

  1. Anglický jazyk – testové otázky z anglického jazyka
  2. Slovenský jazyk – testové otázky zo slovenčiny
  3. Biológia človeka – testové otázky z biológie človeka
  4. Geografia – testové otázky z geografie a zemepisu
  5. Dejiny – testové otázky z dejín a histórie
  6. Nemecký jazyk – testové otázky z nemčiny
  7. Český jazyk – testové otázky z češtiny

Čo sme nestihli

V digitálnej encyklopédii pripravujeme vylepšenie sekcie dejiny (historické udalosti na časovej osi), ktorú sme však napriek veľkej snahe nestihli tento rok dokončiť. Snáď sa podarí začiatkom ďalšieho roka.

Plány do ďalšieho roka

Aj na ďalší rok máme veľa plánov, a znovu väčšinu z nich neprezradíme :)

Okrem spomínanej sekcie dejiny chystáme vylepšovanie nástrojov zameraných na slovenský jazyk, nové kvízové články a rozširovanie kvízov, slovníkov, digitálnej encyklopédie a nové vzdelávacie aktivity.

 

Ak máte vlastný nápad, čo by sme mohli vytvoriť či ktoré testy rozšíriť, môžete tak urobiť prostredníctvom komentára k článku alebo v sekcii kontakt alebo napísať do fóra.

Admin 31. 12. 2021 1482
0 / 5 (hlasy: 0)

Diskusia k článku (0)