Vzdelávanie na Internete: edX

Kategórie: e-learning, učenie a vzdelávanie

Ďalší z kategórie webov poskytujúcich online vzdelávacie kurzy na Internete je edX. Opäť ide o univerzitný projekt poskytujúci vzdelávanie formou interaktívnych video prednášok. Nájdete tu množstvo vzdelávacích kurzov z rôznych oblastí.

Charakteristika

  • Odkaz: www.edx.org

  • Úroveň obsahu: vysoká škola

  • Jazyk: angličtina

  • Vznik webu: 2012

 

Projekt bol založený v spolupráci dvoch svetových univerzít: MIT (Massachusett) a Harwardu. Môžeme ho označiť ako konkurenciu webu Coursera.org, ktorý sme si predstavili dávnejšie. Taktiež posktyuje vzdelávacie video kurzy a funkcie sú veľmi podobné. Ak niekomu chýbali na doteraz prezentovaných weboch kurzy z nejakých oblastí, môže sa pozrieť, či niečo nenájde práve na edX.

Keďže ide o veľmi podobný projekt ako predchádzajúce, zhrnieme funkcie v skratke. 

K dispozícii je množstvo študijných videí z rôznych univerzít (nielen dvoch spomínaných) a z rôznych vedomostných odborov (predmetov). Pred vzdelávaním je potrebná registrácia do kurzu. Všetky prednášky a kurzy sú zadarmo a bez reklamného obsahu. Dostupné sú vždy na určité obdobie - počas trvania vzdelávacieho kurzu. Kurzy majú pravidelné domáce úlohy (zvyčajne na konci týždňa), ktoré slúžia na precvičenie a pochopenie témy. Na záver je možné vykonať skúšku s odmenou v podobe certifikátu.

Opäť nie je nič povinné. Prednášky je možné sledovať aj bez aktívnej účasti na úlohách. Študijné videá a učebné materiály sú dostupné aj na stiahnutie do počítača.

youki 3. 1. 2014 1476
4,0 / 5 (hlasy: 7)

Diskusia k článku (0)