Kvizy.eu v roku 2017

Kategórie: Kvizy.eu

S koncom roku 2017 je čas obzrieť sa, čo sa udialo na kvizy.eu. Web oslávil svoje 7. narodeniny. Pribudlo tu nielen niekoľko tisíc nových otázok a dve úplne nové vedomostné kategórie, ale aj články venované vzdelávaniu a učeniu, rozsiahle slovníky slovenských slov, vedomostné hry, múdrosti a mnoho ďalšieho... tak si to poďme zhrnúť.

Vedomostné kvízy a vedomostné hry

Na začiatku roku sme spustili kvízy z nemeckého jazyka, ktoré v súčasnosti obsahujú viac ako 3000 otázok z nemeckej slovnej zásoby. Krátko na to sme sprístupnili otázky pre prijímačky na medicínu. Tu sa nachádza približne 1000 otázok, ktoré pomôžu najmä záujemcom o štúdium lekárstva a medicíny.

Tiež sme dokončili niekoľko menších vzdelávacích hier pre chvíle oddychu z oblasti dejepisu a slovenskej gramatiky:

Články na témy vzdelávanie a učenie

V priebehu jari sme zverejnili sériu článkov zameraných na vzdelávanie a učenie:

Slovníky slovenských slov

Veľa úsilia sme venovali tvorbe slovníkov, keďže ich plánujeme využiť pre naše ďalšie vedomostné sekcie a vzdelávacie hry. Na úvod sme spustili prvú verziu slovníka cudzích slov, ktorý v súčasnosti pokrýva tri kategórie:

Koncom roka sme spustili slovník rozdielov obsahujúci slovenské pojmy, ktoré sa často zamieňajú.

Špeciálnu pozornosť si zaslúži projekt pod názvom inteligentný slovník slovenských slov. Slovník poskytuje podrobné informácie a slovenských slovách a ich tvaroch vrátane gramatických kategórií ohybných slov. Súčasťou sekcie slovenský jazyk je aj stručný prehľad slovenskej gramatiky.

Rozšírenie osobnostných testov a múdrostí

V sekcii osobnostných testov pribudol nový test osobnosti veľká päťka. Rozšírená bola tiež sekcia múdrosti, v ktorej sa nachádzajú citáty, príslovia a výroky. V súčasnosti zbierka obsahuje viac ako 1400 múdrostí.

Prispôsobenie webu pre zariadenia a učenie v noci

Viaceré vylepšenia sa týkajú zobrazovania webu. Kvizy.eu sme prispôsobili pre mobilné zariadenia a tablety, nakoľko polovica návštev prichádza na web touto cestou. S tým súvisí aj úprava navigácie. Keďže sa web výrazne rozšíril a už sa nezmestia všetky odkazy do hlavného menu, rozhodli sme sa vybudovať mapu webu www.eduself.sk, kde sú všetky sekcie prehľadne usporiadané. Drobná vychytávka pribudla v sekcii tréningu kvízov, kde je možné zapnúť tzv. nočný režim. Ten je vhodný použiť vo večerných hodinách, aby jas displejov príliš neunavoval naše oči ;)

Popularita a návštevnosť kvizy.eu

Popularita webu kvizy.eu každým rokom stúpa. Inak tomu nebolo ani posledný rok. Počet návštevníkov sa zvýšil o 50% - web navštívilo viac ako 400 000 návštevníkov, takže v priemere tu je každý deň viac ako 1000 návštevníkov. Za celý rok bolo zobrazených viac ako 2,6 milióna stránok.
Zvýšenie počtu návštevníkov malo občas negatívne dôsledky na rýchlosť webu, ale dlhšie výpadky sú len ojedinelé. Nakoľko web nie je ziskový a spravuje ho malá skupina ľudí, nemôžeme zatiaľ investovať do zvýšenia výkonu, ale možno sa to podarí v priebehu budúceho roku.  

Na ďalší rok pripravujeme mnohé zaujímavé projekty a sekcie, mnohé z nich sú už v testovacej prevádzke pre obmedzenú skupinu ľudí, tak snáď sa čo najviac z nich aj úspešne spustí v roku 2018. Držte nám palce :)
     Želáme veľa úspechov a príjemne strávený čas na našom webe v ďalšom roku ;)

Admin 30. 12. 2017 1740
5,0 / 5 (hlasy: 8)

Diskusia k článku (2)