Články v kategórii: cudzie jazyky

Vedomostný kvíz o slovnom spojení Veselé Vianoce. Zvládnete určiť, ako správne povedať Veselé Vianoce v cudzích jazykoch? Vianočný kvíz v sebe skrýva tradičné vianočné želania v rôznych cudzích jazykoch, a vašou úlohou je správne identifikovať, o aký jazyk ide. Možno sa aj pri kvízovaní zapotíte (čo nemusí byť v zime na škodu :)

Poznáte národné jedlá európskych krajín? Vedomostný kvíz nielen pre cestovateľov, ktorí radi skúšajú a spoznávajú domácu kuchyňu. Viete, v ktorom meste vám pripravia domáce golabky, varenyky či tsatsiki? Otestujte si svoje vedomosti v kvíze o jedení a národných jedlách, aby vás v reštaurácii nemohlo nič prekvapiť.

Viete, ako správne povedať dobrú chuť v štátoch Európy? Čas dovoleniek a cestovania sa blíži, a mnohí sa chystajú navštíviť rôzne Európske krajiny. Pred odchodom do zahraničia si môžete overiť jazykové vedomosti z tejto oblasti, aby ste vedeli správne zaželať dobrú chuť v každom kúte Európy :)

Blíži sa čas dovoleniek, a s ním pre mnohých aj cestovanie do zahraničia. Poďakovanie patrí k základným znalostiam slušnosti a slovnej zásoby, a preto by slová vďaky mali byť súčasťou našich vedomostí pred návštevou cuzdej krajiny. Vedeli by ste správne poďakovať v týchto európskych dovolenkových destináciách? 

Cudzie slová sú sučasťu nášho jazyka. V slovenčine ich používame a mnohé z nich takmer denne. V tomto vedomostnom kvíze si môžete otestovať svoje znalosti, či viete správne určit význam vybraných cudzích slov z kategórie prídavných mien, ktoré sa bežne používajú.

Pozdrav je základ slušnosti. Viete správne pozdraviť obyvateľov z iných krajín v Európe? V dnešnom vedomostnom kvíze si môžete overiť, v ktorých európskych krajinách by ste zvládli úspešne pozdraviť. 

Poznáte české názvy zvierat? Tento vedomostný test preverí, ako viete rozlišovať zvieratá po česky. Hoci väčšina slovnej zásoby týkajúcej sa českých zvierat znie podobne ako u nás, nájdu sa aj zákerné slová. Skúste si overiť svoje vedomosti z češtiny pred návštevou českej zoo. 

Poznáte pomenovania potravín v českom jazyku? Vedeli by ste si vybrať a objednať jedlo v českej reštaurácii? Prirpavili sme pre vás vedomostný test na túto témy, aby ste si mohli overiť svoje vedomosti z českého jazyka predtým, ako si niečo objednáte.