Články v kategórii: literatúra

Poznáte Ľudovíta Štúra? Každý Slovák by mal. Ľudovít Štúr patril k najvýznamnejším osobnostiam slovenských dejín. Poďme si otestovať naše vedomosti o tejto dôležitej osobe.

Je niekoľko slovenských básní, ktoré by mal poznať každý slovák. V tomto vedomostnom kvíze si môžete otestovať svoje vedomosti z literatúry - tých najvýznamnejších básní našich slávnych spisovateľov.

V záverečnom treťom vedomostnom kvíze z trilógie neznáme fakty o známych autoroch si opäť môžete overiť svoje znalosti zo života slávnych spisovateľov literárnych diel. Viete, na ktorých spisovateľov sa hodia tieto charakteristiky?

Druhý diel vedomostných otázok zameraný na zaujímavé, no menej známe fakty o najznámejších literárnych autoroch. Viete, na ktorých autorov sa hodia tieto charakteristiky? Ak sa pripravujete na maturitu z literatúry, tak je tu niečo na osvieženie.

Málo známe fakty o najznámejších literárnych autoroch. Dokážete si aspoň tipnúť, na ktorých autorov sa hodia tieto charakteristiky? Ak sa pripravujete na maturitu z literatúry, tak je tu niečo na osvieženie.