Články v kategórii: testy osobnosti

Dokážete rozoznať slová, ktoré sa dajú vytvoriť z písmen? V tomto teste si overíte znalosť slovnej zásoby a verbálnu inteligenciu, čiže schopnosť rozpoznať slová. Nezabúdajte, že musíte použiť každé písmeno v rovnakom počte, koľkokrát je uvedené v zadaní. A vlastné mená sa nepoužívajú :)

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, prečo sa nám s pribúdajúcim vekom znižuje kapacita pamäte a schopnosť učiť sa nové veci? Väčšina ľudí si toho všimne pár rokov po ukončení školy. Efektivita, akou sme sa schopní učiť počas pravidelného štúdia je vyššia práve preto, že je náš mozog pravidelne zaťažovaný.

S prípravou sekcie testy osobnosti sme sa rozhodli napísať návod, ako správne odpovedať na otázky a úlohy, ktoré sa v týchto testoch vyskytujú. Pre každého je cieľom napísať test čo najlepšie. Čo však v prípade, keď je nie je jasné, ktorá možnosť je správna a za koľko je bodov?

Testy osobnosti sú dnes často súčasťou pohovorov do zamestnania, dokonca aj prihlášok na niektoré školy. Cieľom osobnostných testov je zistiť silné a slabé stránky našej osobnosti a štýl nášho myslenia a rozhodovania. Pozrime sa bližšie na význam testov osobnosti v porovnaní s vedomostnými testami.