Články v kategórii: zaujímavosti

Blížia sa sviatky Veľkej noci, a tak prinášame vzdelávací Veľkonočný kvíz, aby ste si overili svoje vedomosti týkajúce sa Veľkonočných sviatkov. Ako dobre poznáte zvyky a našu históriu týkajúcu sa Veľkonočných sviatkov?  

So začiatkom školského roka prichádza ideálny čas oprášiť si vedomosti zo slovenského pravopisu a gramatiky. Ak ste na hodinách slovenčiny pracovali ako včeličky, vyriešiť nasledujúci gramatický kvíz zameraný na slovenský pravopis by pre vás nemal byť problém. Test zo slovenského pravopisu a gramatiky na začiatok nového školského roku je tu pre vás...

Viete odkedy môžeme vyhľadávať na internete vyhľadávačom Google, kedy vznikli sociálne siete ako YouTube či Facebook, kedy bolo možné kúpiť prvý iPod alebo odkedy máme možnosť zastaviť sa na obed v populárnej sieti fastfoodov McDonald? V tomto vedomostnom kvíze si overíte vedomosti týkajúce sa populárnych služieb a produktov, ktoré zmenili súčasný ...

Dnes poznáme a rozlišujeme množstvo stravovacích štýlov. Vegetariáni, vegáni, vitariáni, frutariáni, pescetariáni, flexitariáni... vyznáte sa v týchto pojmoch? Priaznivci a odporcovia sa nás snažia neustále presvedčiť, prečo je ich stravovací štýl lepší ako iný. Ale k tomu je potrebné poznať ich pravidlá. Dokážete rozoznať rozdiely medzi nimi?

Ľudí s diplomom na Slovensku pribúda, čím sa zvyšuje podiel vysokoškolsky vzdelaných ľudí. Tento pomer sa zvyšuje aj napriek tomu, že je čoraz menej uchádzačov o štúdium na vysokej škole, keďže celkovo klesol počet narodených detí. Ako je to teda s úrovňou vzdelania na Slovensku?

Na Slovensku máme dvojmesačné letné prázdniny (približne 9 týždňov). Ako je tomu inde vo svete? V tomto článku sa pozrieme na dĺžku a obdobie letných prázdnin v zahraničí.

Testové otázky pozostávajú z niekoľkých možností (možných odpovedí). Naše rozhodovanie je ovplyvnené týmito možnosťami. Málokto hľadá odpoveď na testy s možnosťami tak, že si najskôr premyslí odpoveď a až potom pozrie a vyberie z možností tú najbližšiu. Ale jednotlivé odpovede na otázku dokážu výrazne ovplyvniť naše rozhodnutie.

Mnohí už možno počuli o tom, že najbohatší ľudia sveta nemajú dokončenú vysokú školu alebo že ju nezvládli. Keďže sa niektorí z nás venujú poradenstvu v oblasti vzdelania a výberu školy, toto odôvodnenie počúvajú pomerne často. Ide však o zavádzajúcu a zle interpretovanú informáciu, preto si ju bližšie ozrejmíme.