Články v kategórii: kvízy

V dnešnom kvíze si opäť môžete overiť znalosti z pravopisu slovenčiny, tentokrát z písania i-y pri slovách, ktoré rovnako znejú, ale majú rôzny význam. Pred pár dňami sme napísali článok na tému pravopisu vybraných slov, ktoré sa niekedy píšu s mäkkým i, teraz si môžete svoje vedomosti otestovať.

Kvíz o júni: poznáte významné júnové dni, júnové pranostiky a historické povery vzťahujúce sa na mesiac jún? Otestujte sa zo svojich znalostí formou zábavného kvízu o najdôležitejších júnových dňoch.

Priestorová predstavivosť, teda schopnosť predstaviť si veci v priestore, vyžaduje najmä znalosti z oblasti geometrických telies. Nejde však len o znalosť vzorcov a počítaní podľa nich. Práve schopnosť predstaviť si telesá v priestore je dôležitá. Dokážete si vizuálne predstaviť telesá v priestore a odpovedať na otázky týkajúce sa týchto geometrick...

Pravdepodobne každý z nás sa niečoho bojí. Nesieme si so sebou tajný zoznam obáv a strachov, s ktorými musíme žiť. Niektoré chorobné strachy sú natoľko rozšírené, že majú vlastné názvy. Dokážete identifikovať a pomenovať strachy, obavy či fóbie, ktorých sa často bojíme?

S mnohými pojmami sa dnes stretávame prevažne vo forme skratiek (akronymov). Aj napriek tomu, že ich používame takmer denne, skutočný význam skratiek je pre mnohých z nás záhadou. Dokážete správne identifikovať význam skratiek používaných v bežnej komunikácii ako IBAN, SIPO či GPS?

Máj už je v plnom prúde, a tak je na čase si o ňom niečo povedať. V tomto oddychovom kvíze sa pozrieme na pranostiky a významné dni mesiaca máj. Koľko pranostík a mýtov o máji poznáte?

V tomto kvíze si môžete overiť skloňovanie zvieracích podstatných mien a správne písanie i-y. Pred pár dňami sme napísali vyčerpávajúci článok na tému pravopisu zvieracích mien, tak teraz si môžete svoje naučené vedomosti prakticky otestovať.

V súvislosti so vzdelávaním poznáme niekoľko porúch, pre ktoré sa niektorí ľudia nedokážu učiť či osvojiť si iné schopnosti tak efektívne, ako ostatní. Dokážete pomenovať a rozlíšiť najčastejšie sa vyskytujúce poruchy súvisiace so vzdelávaním a nadobúdaním schopností a zručností?

Počet ľudí žijúcich na našej planéte neustále rastie. V tomto zábavnom kvíze sa pozrieme na zaujímavé fakty a čísla týkajúce sa ľudskej populácie na Zemi. Viete koľko ľudí žije na našej planéte a aké sú odhady na zaľudnenosť v roku 2100? Otestujte si svoje vedomosti a možno sa aj niečo naučíte.

Voda je naším najcennejším artiklom, ktorý používame každý deň. Život na Zemi sa začal vo vode a všetko živé na našej modre plánete potrebuje vodu. Dokážete správne odpovedať na jednoduché testové otázky týkajúce sa vody? Otestujte si svoje vedomosti o vode v tomto zaujímavom kvíze.

Život nám spríjemňujú mnohé vynálezy, bez ktorých by sme dnes nevydržali možno ani deň. Mnohé z nich spôsobili našu lenivosť, iné zvýšili našu pohodlnosť. Uvedomujeme si, ako by vyzeral náš svet bez auta, eskalátora, webu či toaletného papiera? Čo sme poznali skôr - padák alebo lietadlo? Kedy tieto objavy uzreli svetlo sveta? Svoje vedomosti si môž...